AANDRIJVING


De aandrijving is een geruisloze overbrenging welke bestaat uit een krachtige elektromotor met ge´ntegreerde reductiekast van een hoogwaardig fabrikaat. Op de uitgaande as van de reductiekast zit een V-snaaraandrijving, welke voor voldoende grip op het grote wiel waarborgt die op zijn beurt de beweegbare delen in gang zet. Gekozen is voor dit systeem omdat hierdoor de veiligheid optimaal is, tevens is dit een onderhoudsvrije overbrenging. Denk bijvoorbeeld aan een ketting aandrijving waarbij stof en vuil vrij kans hebben om het nadelig te be´nvloeden. Alleen het lager moet gesmeerd worden, verder is smering niet nodig en "last but not least" vingers van nieuwsgierige personen zullen minder geneigd zijn om ergens tussen te komen.

Bij gedwongen stilstand van de molen door externe invloeden kan het aandrijfwiel gaan slippen waarbij het kwaad niet erger wordt.

Bij het construeren van de aandrijving is getracht eenvoud voorop te zetten waarbij uiteraard veiligheid centraal staat en met behoud van functionaliteit.
B&B-Trainingmolens
B&B-FŘhranlagen
B&B-Horse exercisers
B&B - Oosterdiep wz 224 - 7881 GX Emmer-compascuum - Tel.: +31 6 13370755/+ 31 591 354633 - E-mail: webmaster@trainingmolen.nl - website: www.trainingmolen.nl
                                           
SCHAKELKAST

De computer gestuurde schakelkast is een soort afstandbediening die al zijn functies in eenvoud laat zien, zodat alle leeftijd doelgroepen zonder enige voorkennis het in korte tijd machtig is. De bedieningskast moet onder een dakje geplaatst worden. Voor de veiligheid van kleine kinderen of onjuist gebruik moet de bedieningskast in een afsluitbare grotere kast gemonteerd worden(van hout  bv). De snelheid is traploos in te stellen waarbij de snelheid in de vorm van een getal in een verlicht venster af te lezen is. Hierdoor is het mogelijk om voor elk type paard de juiste snelheid in te regelen.Tevens is standaard een automatische keerinrichting, die naar eigen behoeve in minuten in te stellen is. De aansluit voltage voor trainingsmolens met traploos in te stellen snelheid is 220 V AC. In de schakelkast zit een frequentie converter die de ene fase van 220 V AC onderverdeeld over 3 fasen.


Wij leveren stekker klaar op een paar voorbereidingen na die U zelf moet treffen.

DRIJFHEKKEN

De drijfhekken hebben een aluminium spijlen. Dit is een standaard buis wat makkelijk te vervangen is en naast ons ook eventueel te verkrijgen is bij een bouwmarkt. Deze hekken zijn scharnierbaar opgehangen, die bij geval van nood, doordat het paard niet verder loopt, wegklappen. Tevens hoeft er geen aparte isolering plaats te vinden om schrikstroom toe te willen passen. De gehele molen en de motor wordt op een dusdanige manier ge´soleerd zodat op het gehele draaiende gedeelte schrikstroom kan worden gezet.

         Bijzonderheden

         Laatste update 3-12-2018


 
                Neu in 2019

Schaltkasten Stander mit Abdeckung


 
                Nieuw in 2019

Schakelkast stander met afdekking